Nørre Snede & Hampen Sogne

Dato Onsdag d. 8. februar 2023, Kl. 15:00 til kl. 21:00
Sted Sognehuset, Rørbækvej 9C, 8766 Nørre Snede
Visionsdag i Nørre Snede og Hampen sogne

Vi holder visionsdag for Nørre Snede og Hampen sogne d. 8.2.2023 kl. 15-21. Du er velkommen til at melde dig til vores Visionsdag. Husk tilmelding til kirkekontoret via mail: noerresnede.sogn@km.dk, telefon: 75771043, SMS: 28440361. Visionsdagen finder sted i Nørre Snede sognehus, Rørbækvej 9C, 8766 Nørre Snede.

Her ønsker vi at mødes med ansatte, frivillige og lokale samarbejdspartnere i en åben samtale om kirkens tilstedeværelse i lokalsamfundet.

Menighedsrådet har bedt kirkekonsulent Ole Kamp om at lede os igennem visionsdagen.

Ole Kamp har en baggrund som teolog, økonom, højskoleforstander, sognepræst og foredragsholder. Han har mange års erfaring med ledelse og organisationsudvikling i et samspil mellem frivillige og ansatte.

Vi har tidligere afholdt visionsdage. Erfaringerne har været gode og derfor ønsker vi igen at invitere til en eftermiddag og aften, hvor sognenes visioner og aktiviteter er på dagsordenen. Vi vil gerne lytte til, hvad der bliver tænkt i forhold til vores fælles kirkes indsats her i lokalområdet.

Samtaler om kirkens tilstedeværelse i lokalsamfundet har f.eks. ført til initiativer som: En styrkelse af kirkens arbejde blandt børn og unge. Samarbejde med lokale foreninger om f.eks. juletræsfesten med børnegudstjeneste i Hampen Hallen. Fastelavnsfesten i Nørre Snede kirke og sognehus. ”Syng min julesalme” i Nørre Snede. Formiddagscafé i Hampen. Sangaftner. Foredragsaftner. Koncertaftner. Årlig Gospeldag i en af vore kirker. Gudstjenester ved Hampen sø. Præriegudstjenester og meget mere.

Folkekirkens kerneopgaver er blandt andet: ”Forkyndelse” af det ”glædelige budskab” både i ord, sang og musik og gennem konkrete handlinger. ”Diakoni” er et andet ord for kirkens tilstedeværelse i konkrete handlinger som f.eks. kirkegårdsdrift, hjælpearbejde og meget mere. ”Undervisning” af børn, unge og voksne gennem f.eks. korvirksomhed, konfirmationsforberedelse, minikonfirmandtimer, børneklubber og oplysnings- og undervisningsvirksomhed blandt voksne.

Det er vores håb, at vi sammen kan være med til at pege på områder, der kan styrkes. Er der nye behov i vore sogne, som vi bør fokusere på?

Vi håber, at mange har lyst til at være med i denne spændende proces.

Tilmeldingsfrist er onsdag d. 25. januar 2023. Vi sørger for forplejning på visionsdagen.

Sig til, hvis du har særlige behov i den forbindelse.

Tilmelding via mail: noerresnede.sogn@km.dk, telefon: 75771043, SMS: 28440361

Nørre Snede og Hampen menighedsråd, Susanne Pedersen, formand